vrijdag 18 april 2014

Heerlijke appelcake

Koken mag dan nog steeds niet mijn allergrootste hobby zijn, bakken daarentegen doe ik wel graag. Helaas niet zo vaak, want het nadeel van al die lekkere taarten, koekjes en cakejes is dat je ze ook moet opeten. Aangezien ik niet het geluk heb makkelijk op een ideaal gewicht te blijven en niet sterk genoeg ben om 'nee' te zeggen tegen een lekker stukje taart, blijft het bakken meestal beperkt tot speciale feestdagen, bezoek van vrienden en familie of af en toe op vrijdag om het begin van het weekend te vieren. 

Vooral vruchtentaarten gaan er altijd in (geeft toch minder schuldgevoel. Zit toch vitamine C in niet waar). De geur van vers gebakken appeltaart door het hele huis geeft net even dat extra thuisgevoel om het weekend mee te beginnen. 

Voor de liefhebbers blog ik een heerlijk recept voor appelcake. 

Foto's: links mijn eigengemaakte appelcake en de foto rechts komt 
van Pinterest


Benodigdheden:
185 gr zachte boter
1 lepel kaneelpoeder
150 gr fijne suiker
3 eieren
200 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout
80 ml karnemelk 

Topping
4 kleine zoetzure appels, geschild en gehalveerd zonder klokhuis
2 theelepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder
50 ml warme abrikozenjam

Klop de zachte boter, de kaneel en de suiker met een mixer licht en romig terwijl je de oven vast voorverwarmt op 160 C°.
Klop 1 voor 1 de eieren er door en klop goed door. Zeef bloem en bakpoeder in het mengsel en doe de zout en de karnemelk erbij en roer glad. 

Vet de bodem van een springvorm van 22 cm goed in met boter en schud er wat bloem over heen zodat de cake makkelijk uit de vorm te verwijderen is. Schep het mengels in de vorm. 

Snij in elke appel helft een paar diepe gleuven en schik ze op het cakemengsel. Meng de suiker en kaneel en strooi het over de appels. 

Bak 50 min. Bestrijk de cake met warme abrikozen jam en zet de cake nog 10 min terug in de oven of tot hij gaar is (testen met een prikker). 

Om de cake nog lekkerder te maken, kun je hem natuurlijk serveren met slagroom. 

Bon appetit



Geen opmerkingen:

Een reactie posten